IMG_0681

Een kijkje in mijn ontwerpproces.

Naast mijn deeltijdbaan volg ik een avondopleiding aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Inspirerend, leuk, maar soms ook heel erg vermoeiend en het brengt veel stress met zich mee. Net ook weer. Ik wil foto’s maken van mijn cd-hoes, laat ik hem in de waterbak van de katten vallen. DE WATERBAK. HOE KRIJG IK HET OOK VOOR ELKAAR?! Hoes nat, papier nat en op school waarderen ze het niet als je met een gekreukeld eindproduct aan komt zetten. Dus ja, ik heb even gegild, geschreeuwd, flink zitten schelden op mezelf, maar ik geloof dat ik hem nog redelijk gered heb.

Maargoed. Ik dwaal af. Want ik wil jullie laten zien wat ik gemaakt heb. En ja, deze foto’s zijn dus nog voor het ik-laat-mijn-werk-waar-ik-UREN-mee-bezig-ben-geweest-in-de-waterbak-vallen incident.

Balletje Balletje Balletje

DE OPDRACHT

Het begint natuurlijk allemaal met de opdracht. De opdracht was: maak een cd-hoes. Maakt niet uit van wie. Je mocht een heel album kiezen, maar ook een single. Ik heb meerdere bands waar ik graag naar luister, maar op de één of andere manier kwam ik snel op Agnes Obel uit. Ik heb ook nog zitten denken aan Regina Spektor, maar nee, toch Agnes Obel.

Balletje Balletje Balletje

SCHETSEN

Ik had een band… Maar dan begint het natuurlijk pas. Wat wil ik gaan doen?! Soms heb ik direct een idee, soms duurt het lang en raak ik een beetje in paniek. Maar daar was nu nog geen aanleiding toe. Nee, ik nam plaats achter onze lekkere grote tafel, zette Spotify aan en klikte op Agnes Obel. Ze heeft inmiddels twee albums, maar ik ben toch gelijk voor haar eerste, Philharmonics, gegaan. Er zijn periodes geweest dat ik die grijs gedraaid heb, dus dat leek me wel gepast.

Goed, wat zijn mijn associaties bij haar muziek?
Rustig, sober, dromerig, piano, vrouwelijk, lief.

Dan ga ik verder met associeren. Bijvoorbeeld: waar denk ik aan bij rustig en sober?
Natuur, buiten, groen, bruin, herfstkleuren.

Via natuur kwam ik al snel bij linnen en natuurpapier. En wat past er goed bij linnen? Juist, borduren!

Balletje Balletje Balletje

UITWERKEN

Ja. Borduren werd het. Agnes Obel op de voorkant en door het boekje heen borduur ik de liedjes aan elkaar vast. Tussendoor moet je je schetsen aan de lerares laten zien en zij dacht dat het wel iets zou worden. Dus hup, ik ging ermee door. Op de computer heb ik de letters uitgeprint, hier legde ik linnen overheen om vervolgens de letters over te trekken. Nog best lastig, maar uiteindelijk ben ik tevreden. Ik besloot om alleen de voornaam van Agnes te borduren, Obel is alleen getekend.

IMG_0677-2

IMG_0684

IMG_0674

IMG_0678

IMG_0680

IMG_0682

En? Wat vinden jullie ervan?

19 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *