IMG_9491

I’m dreaming of a Red Christmas.

Ze zeggen wel eens: drie keer is scheepsrecht. En ja, ik kan het beamen. Na twee henna-pogingen (de eerste kun je hier vinden) was ik niet echt blij met het eindresultaat. Of tenminste, na een tijdje. De eerste week bleef de kleur mooi en was ik er helemaal happy mee. Maar daarna nam de kleurintensiteit heel erg snel af. Zo zonde. Waar was mijn rode haar gebleven?! Maar hé, zo makkelijk gaf ik niet op. Dus ik probeerde het nog een keer. Wéér hetzelfde verhaal. Eventjes mooi, daarna nam het snel af. Zelfs op mijn werk werd er gezegd ‘dat die henna niet echt bleef zitten’ (hè Rennie!). Nee, helaas niet. Maar toen kwam poging drie…

Voor de eerste twee pogingen had ik Caca Rouge van Lush geprobeerd. Daar ben ik nu vanaf gestapt. Ik heb hennapoeder bij de Tuinen gekocht. Gisteravond was het weer zover. M hielp met het insmeren van de henna. Deze ervaringsdeskundige merkte al op dat het inbrengen makkelijker was. Veel minder klonterig en veel minder geklieder (maar begrijp me goed, je moet nog steeds kranten op de grond leggen). Hup, alles er in gegooid en dan begint het wachten. Ik had het papje misschien iets te waterig gemaakt, want tijdens het wachten liep het soms langs mijn oren en voorhoofd naar beneden. Ach, je moet er iets voor over hebben. Soep gemaakt, aflevering van Rizzoli & Isles gekeken en ja hoor, de twee uur waren voorbij. Het uitspoelen kon beginnen. Onder de douche stappen, kraan op je hoofd en gaan met die banaan. En ja, ik zag gelijk dat het veeeeeel roder was. Maar dan ook veeeeeeel roder. M kwam even kijken en zei dat ik mij vooral moest richten op mijn voorhoofd. Want die zou ook een beetje oranje zijn (WAAAAAT?!). Dus ik als een gek boenen. Zo hard dat mijn voorhoofd knalrood werd en mijn huid zelfs een beetje kapot was. Maar het heeft geholpen. Geen oranje voorhoofd. Thank goodness.

Maargoed, pics or it didn’t happen.

Eerst even de vergelijking:

Mijn haarkleur na de tweede henna-behandeling:

IMG_8980

Ennnn… Nu:

IMG_9524

IMG_9525

Je zou kunnen zeggen: ja, het is nu echt rood. Ik wacht nog even af hoe het na een week is, maar tot nu toe ben ik er blij mee! M noemde het gelijk hippie-rood en moet er volgens mij stiekem nog wel erg aan wennen, maar ik ben blij met mijn rode Kerst.

En? Wat vinden jullie?

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *