Liebster Award. (deel 1)

Kijk nou! Ik heb van Femke en Willemijn de Liebster Award gekregen! Bedankt daarvoor! Door deze award leer je meer over bloggers en kun je ook andere blogs leren kennen. Ideaal dus! In dit eerste deel zal ik de vragen van Femke beantwoorden, in deel twee komen die van Willemijn. Er zijn trouwens wel wat regeltjes:

  1. Vertel 11 feitjes over jezelf.
  2. Beantwoord de 11 vragen die aan jou zijn gesteld.
  3. Stel 11 nieuwe vragen aan bloggers die je nomineert voor deze award.
  4. Kies 9 bloggers uit met tweehonderd of minder volgers om te nomineren.
  5. Ga naar hun blog en laat hen weten dat ze genomineerd zijn.
  6. Bedank de persoon van wie je de nominatie ontvangen hebt en link terug naar haar blog.

Mijn 11 feitjes

1. Vroeger zette ik al mijn knuffels in een halve cirkel en ging er zelf voor zitten. Één voor één ging ik ze langs om te kijken of ze ziek waren. Ik schreef de ‘diagnose’ die ik gesteld had in mijn knuffelboekje, om ze vervolgens beter te maken. Ik wilde, zoals je misschien al wel vermoedde, vroeger dierenarts worden.
2. Op de middelbare school had ik heel kort knalrood haar met felgekleurde broeken en t-shirts. En oja, ik was ook bizar fan van Di-rect. Ik geloof dat ik samen met mijn vriendinnetjes wel zo’n 20 tot 30 concerten heb bezocht. (Maar het zouden er ook best nog meer kunnen zijn…)
3. Ik wilde vroeger het gymnasium doen, om vervolgens kapster te worden.
4. Ik heb te veel tassen. Ik weet het van mezelf, maar ik blijf ze kopen.
5. Ik heb een grote liefde voor katten. Wij hebben er zelf twee en als ik er eentje op straat zie lopen moet ik ‘m altijd even aaien.
6. Naast te veel tassen, heb ik ook te veel boeken en nagellak.
7. Ik ben vernoemd naar mijn oma. Alleen heet ik voluit Wilhelmina Maria, en heette mijn oma Willemina. Foutje.
8. Ik ben verslaafd aan groene thee.
9. Ik vind koken heel erg leuk. Toen ik net op kamers zat at ik bijna altijd aardappels, groenten en vlees, maar de laatste jaren heb ik dat eindelijk losgelaten. Iedere week probeer ik iets nieuws uit één van mijn kookboeken van Yvette van Boven of Jamie Oliver. Of uit de Allerhande, natuurlijk.
10. Daarnaast proberen we ook zoveel mogelijk biologisch te eten. Nadeel vind ik wel dat o.a. het vlees zo duur is. Maar dan nog proberen we het altijd wel, omdat ik het belangrijk vind.
11. Sinds ik werk in de buurt van het station van Rotterdam heb ik al te vaak koffie gehaald bij Lebkov. Maar Lebkov is gewoon fijn!

De 11 vragen van Femke

Wat is je favoriete stad/land?
Mijn favoriete land is sowieso Engeland, of eigenlijk het heel Verenigd Koninkrijk. Ik weet niet wat het is, maar ik denk dat ik vroeger een Engelse of Schotse was. Vorig jaar zijn we in Edinburgh geweest en dat vond ik fantastisch. Maar Londen en Oxford vind ik ook geweldig. Daarnaast houd ik totaal niet van hitte, dus wat dat betreft is het Verenigd Koninkrijk natuurlijk ook ideaal.

Waar ben je trots op?
Mmh, dat vind ik lastig. Ik ben wel trots op het feit dat ik de laatste maanden acht kilo afgevallen ben. En daarnaast ben ik (pas) 22 jaar en heb al een vaste baan, dat vind ik eigenlijk ook best tof.

Waar heb je spijt van?
Ik heb eigenlijk geen idee. Volgens mij moet je ook nergens spijt van hebben. Er zijn wel dingen gebeurd waarvan ik nu denk: had dat toch anders gedaan. Maar aan de andere kant leek mij dat op dat moment de beste oplossing en daar leer je ook alleen maar van.

Waarom ben je je blog begonnen?
Ik had al aardig wat jaartjes een blog op Livejournal. Daar schreef ik over alles wat mij bezig hield, maar wel met een slotje erop. Maar de laatste tijd bloedde Livejournal een beetje dood en het leek mij leuk om mijn blogs wat meer openbaar te maken. Dus toen werd Mariekjen gelanceerd!

Waar schrijf je het liefste over?
Eigenlijk best saai, maar ik vind de dagelijkse bezigheden het leukst om over te schrijven. Ook omdat ik het later terug kan lezen en dan herinneringen op kan halen. Daarnaast merk ik dat ik dit het leukst vind om bij anderen te lezen.

Wat is je grootste droom?
Om nog een keer een grote rondreis te maken met Martijn. Ik denk dat we eerst maar ‘ns klein moeten beginnen in Schotland (dat staat al langer op de planning), maar daarna zou ik ook graag ’n keer de hele wereld rond willen. Of backpacken in Australië. Gewoon meer van de wereld zien. Maar natuurlijk ook het huisje, boompje, beestje gebeuren.

Wat is jouw slechtste/beste eigenschap?
Mijn slechtste eigenschap is dat als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dit ook moet gebeuren. En snel graag. Gebeurt dit niet, dan word ik chagrijnig. Mijn beste eigenschap is denk ik dat ik positief in het leven sta en een harde werker ben.

Waar lig je wakker van?
Ik ben eigenlijk een gezegend mens. Want op dit moment heb ik niets waar ik wakker van lig. Natuurlijk maak ik mij soms wel zorgen over kleine dingen waar ik over lig te malen in bed, maar gelukkig niets groots.

Wat zou je doen met een miljoen?
Een mooi huisje kopen in Utrecht-Oost. Dat vervolgens inrichten met allemaal toffe Scandinavische designmeubels. En vervolgens de rest op een spaarrekening zetten en lekker blijven werken.

Wat zou je graag willen maar durf je niet?
Ik vind acteren eigenlijk heel leuk. Op de basisschool hadden wij elk jaar een kerstmusical en ik merkte dat ik dat altijd erg tof vond. Misschien moet ik daar meer mee doen, maar om de één of andere reden doe ik dat niet.

Welk cijfer geef je je leven?
Een 8,5! Ik heb het prima naar mijn zin.

Mijn 11 vragen

1. Wie mis je op dit moment het meest? 2. Houd je van tv-series, en zo ja, welke is je favoriet? 3. Ben je een avond- of ochtendmens? 4. Hoe ziet jouw droomvakantie eruit? 5. Wat hoop je over 10 jaar bereikt te hebben? 6. Zoet of zout? 7. Buiten of binnen? 8. Hoeveel uur per dag/week zit je achter je computer? 9. Houd je van koken? 10. Ben je een avonturier? 11. Kat of hond?

De 9 bloggers

1. Angélica
2. AU PAYS DES MERVEILLES
3. Zoete kers
4. Marlou
5. Mirthe
6. Elisse
7. Nouk-san
8. Nikki
9. Anne

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *