Liebster Award deel II.

Selfportrait

Naast Femke, had Willemijn mij ook een Liebster Award gegeven. Bij deze dus mijn antwoorden op haar vragen:

1. Waar kun je niet zonder leven?
Mmh zo, die is best lastig. Sowieso mijn vrienden en familie. En muziek.
2. Als je door de tijd heen kon reizen, waar zou je dan heen gaan en waarom?
Naar de tijd van Jane Austen. En dan zou ik ook graag in Engeland wonen. Lijkt me fantastisch om in die tijd te leven. Dan ga ik ook op zoek naar mijn eigen Mr Darcy. Al had ik ook graag de jaren ’70 en ’80 mee willen maken hier in Nederland. Ik wil gewoon overal heen!
3. Wat bestel je het liefst bij de snackbar?
Ik ben best saai, maar dan toch gewoon een frietje met mayo. Maar dan wel het liefst Vlaamse mayo!
4. Welk liedje zit er op dit moment in je hoofd?
Kodaline met All I Want.
5. Als je een film zou maken, wat voor film was dat dan en waar ging die over?
Pff, lastig. Dan kom ik toch even terug op vraag 2: een verfilming van een boek van Jane Austen! Daar zijn er, gelukkig, al heel veel van, maar dan wil ik bij deze verfilming graag zelf in zo’n toffe jurk rondlopen. Ok?
6. Waar word je chagrijnig van?
Als ik trek heb. Laat mij aub lekker op tijd eten. Dat is ook beter voor de mensen om mij heen.
7. Met wie zou je een dagje willen ruilen?
Ik zou wel een dagje Barack Obama willen zijn.
8. Wat is je lievelingsboek allertijden?
Jip & Janneke. Serieus, dat heb ik vroeger echt zoveel gelezen. Heerlijk. En daarna heb ik veel boeken gelezen die ik erg mooi vond, maar een lievelingsboek heb ik eigenlijk niet. Ik vond Het Diner van Herman Koch erg goed, maar ik houd ook van Harry Potter en van alle boeken van Isabel Allende. En zoals je misschien al wel verwachtte ben ik ook gek op Jane Austen. En ga zo maar door.
9. Noem de slechtste film die je ooit hebt gezien en leg uit waarom.
Uhmmm… Dan moet ik lang nadenken. Mooie films kan ik zo opnoemen, een echt slechte film vind ik lastiger. Ik weet nog wel dat ik op mijn 12de of 13de naar Crossroads ben geweest, want een film met Britney Spears móest ik natuurlijk zien. Die was echt zoooo slecht.
10. Als je je naam zou mogen veranderen, hoe wil je dan liever heten?
Ik vind Marieke eigenlijk wel oké. Al vind ik Sophie ook erg leuk, maar zo heten al zoveel meisjes. Plien vind ik ook erg leuk.
11. Waarmee ontbijt je het liefst?
Een bakje yoghurt of kwark met ontbijtgranen met daar doorheen een banaan/peer/appel. En dan een flinke mok groene thee erbij. Nomnomnom! Als ik mijzelf wil verwennen koop ik brioche of suikerbrood, maar dat is alleen voor de speciale ochtenden.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *