IMG_8385

Redheads have more fun.

Sommigen van jullie hadden het al gelezen op Instagram of Facebook. Ik had weer een briljant idee.


Wat dan Marieke?
NOU! Mijn haar verven! En dan niet met chemische rommel. Jaaaaren geleden (toen ik in havo 3 zat) heb ik mijn haar ook geverfd. En heel kort geknipt. Ik ging van lang donkerblond pluizig haar naar een héél kort koppie. En ook nog ’s knalrood. Met daaronder een regenboogshirt en een felgele wijde broek. Supahhip. Maargoed, toen ik mijn vriendjes op Facebook liet weten dat ik mijn haar weer rood ging verven kwamen er gelijk allemaal hi-la-ri-sche opmerkingen over die tijd. Maar nee, het werd nu anders rood. Mooi rood!

Verven!

En Marieke, wat is jouw originele haarkleur?
Dit dus. Net als bij haarverf beïnvloedt de kleur van je eigen haar het eindresultaat. Hoogblonde lokken worden een stuk roder dan bruine. Ik zou mijn kleur donkerblond noemen, toch?

Verven!

Maar Marieke, hoe ga je het verven?
Met de henna van Lush. Caca Rouge. ‘De echte rode, voor mensen die schitterend glanzend rood haar willen!’, aldus Lush. Daar had ik wel zin in. Dus gisteren vertrok ik richting de stad en kocht een stuk Caca Rouge.

En Marieke, wat gebeurde er toen?
Vanmorgen ging ik vol goede moed aan de slag.
– Henna CHECK!
– Kom CHECK!
– Vaseline CHECK!
– Vershoudfolie CHECK!
– Pan met heet water CHECK!
– Kranten op de vloer in de badkamer CHECK!

Verven!

Allereerst hakte ik drie blokjes van de henna in kleine stukjes. De rest borg ik weer op; voor de volgende keer. Ik pakte de kom, zette die op de pan met heet water en voegde langzaam heet water toe aan de henna. Op die manier smelt je de henna dus (of eigenlijk de cacaoboter die erbij zit), au bain-marie. Terwijl dat aan het smelten was maakte ik de badkamer boven in gereedheid. Ik las namelijk al veel horrorverhalen over een badkamer die HELEMAAL onder de henna zat, vieze handdoeken, ranzige tegels en ga zo maar door. Het leek mij wel een goed idee om kranten neer te leggen, hoefde ik ook niet te schrobben na afloop. Man, wat ben ik blij dat ik dat gegaan heb. Want ik waarschuw je: het wordt echt een bende. Zelfs mét kranten! Daarna heb ik mijn haarlijn ingesmeerd met vaseline. Je wilt namelijk echt geen henna die op je hoofd blijft zitten. Dit wordt namelijk rood, not so charming. Vergeet ook je oren niet!

Goed, na ongeveer een kwartiertje was de henna een papje geworden. Je moet steeds een klein beetje water toevoegen, goed roeren en kijken of het al lekker smeerbaar is. Ik denk nu trouwens dat ik de henna te dik heb gelaten. Het leek bij mij op dikke Griekse yoghurt, maar inbrengen was echt heel lastig. Er viel erg veel naar beneden, dus volgende keer voeg ik nog iets meer water toe. Maar na ongeveer driekwartier had ik mijn hele haar onder de henna zitten. En de badkamer ook. Ik begon van onderen af aan. Eerst de haaraanzet, dan de rest van je haar. Nadat ik alles in mijn haar had gedaan hielp M me met het aanbrengen van de vershoudfolie. Dit hoef je alleen te doen als je wilt dat de kleur echt rood wordt. Doe je dit niet, dan wordt de kleur bruiner. Dat was ook nog even gedoe, maar ook dát lukte. Handdoek eroverheen, en klaar is Kees. Mijn gezicht en nek zaten flink onder de henna, dus dat heb ik gelijk schoongemaakt. Je kunt het met watjes oid doen, maar ik heb gewoon een oud washandje gepakt. Gaat prima.

Verven!

En dan begint het lange wachten. Lush zegt dat je de henna het best tussen de 2 en 3 uur in je haar kunt laten zitten. Ik heb het iets meer dan twee uur laten zitten en ben tevreden over het eindresultaat. Misschien was de kleur nog iets intenser geweest als ik hem langer had laten zitten, maar dat kan ik altijd de volgende keer nog proberen. Dus na die twee uur stapte ik onder de douche en spoelde de boel uit. Ook dat is een beetje messy. Alsof je staat te douchen met koffie? Heel raar. Ik hoorde dat sommigen mensen veel moeite hadden met het uitspoelen van de henna, maar daar had ik eigenlijk geen last van. Je moet er goed voor zorgen dat alle stukjes er uit zijn, maar dat ging bij mij eigenlijk prima. Daarna heb ik het nog even gewassen en wat R&B Moisturizer van Lush erin gedaan.

En whoa. Wat is het héérlijk zacht! Geweldig. En mijn haar glanst ook als nooit tevoren. Ik moet zeggen dat ik in het begin wel even aan de kleur moest wennen, maar nu ben ik er erg blij mee. Ik merkte ook dat de kleur na een paar uur nog intenser werd. Dat schijnt een bekend fenomeen te zijn bij henna. Op de foto’s ziet het er trouwens wel feller uit dan in het echt. In real life is het iets meer afgezwakt, maar nog steeds moooooi. Ik ben blij!

Caca Rouge

Caca Rouge
De kleur op deze foto komt meer overeen met de echte kleur. En hoe cool is het dat iemand een knuffel uil in een boom heeft gestopt?!

Wat vinden jullie er van?

22 Comments