IMG_8282

Cultuur snuiven op zondag.

In Utrecht wonen is fijn. Helemaal als er leuke dingen georganiseerd worden. Zo ook dit weekend. Het was deze zondag namelijk Culturele Zondag. Heel Utrecht staat dan in het teken van een thema. Afgelopen weekend was dat ‘Op bezoek bij het boek’. En yeah, ik ga graag op bezoek bij het boek. Het programma was weer superleuk en overvol, met o.a. Ingmar Heytze, Arthur Japin, liedjes van Annie M.G. Schmidt en ga zo maar door. M en ik wilden eigenlijk al vroeg in de middag richting de binnenstad, maar toen kwamen er allemaal belachelijk harde hagelbuien voorbij, afgewisseld met onweer. Mmh. Misschien maar even binnen blijven. MAAR YES, het klaarde op.

IMG_8177

En dus vertrokken wij richting de binnenstad om naar de Supersonische Boem te kijken. Stel je voor: Winkel van Sinkel, STAMPVOL, liedjes van Annie M.G. Schmidt die gezongen worden door onder andere Roos Rebergen en kinderboeken die voorgelezen worden (zie het bewijs hieronder, ook Arthur Japin was van de partij). Het was leuk. Maar helaas waren sommigen zangers en vertellers gewoonweg onverstaanbaar. Heel erg zonde.

IMG_8191
Gotta love Arthur! <3

Gelukkig was het verder een fijne dag. Weet je wat mijn dag helemaal compleet maakte?
Een lieve mevrouw die ons trakteerde op koffie en thee.
Het was zo druk dat wij moesten staan. Recht voor onze neus kwam een tafeltje vrij, maar dat werd gelijk ingepikt door een stel naast ons (zeg ik nu met een redelijk normale stem en een glimlach op mijn gezicht, maar toen was ik wel even pissed off). Maar het was een tafeltje voor drie, dus één stoel bleef leeg. Een mevrouw naast ons vroeg aan M of hij daar wilde zitten.

M: ‘Nee, gaat u maar.’
Mevrouw: ‘Weet je dat zeker?’
M: ‘Ja.’
Mevrouw: ‘Maar het is een heel fijn plekje!’
M: ‘Ja, maar wij gaan *wijzend naar mij* óf ergens samen zitten óf niet.’ (IS IE NIET LIEF?! <3)

Dus de mevrouw ging daar zitten. En als dank trakteerde ze ons op koffie en thee. It made my day.

Maar daar stopte het feest nog niet. Bij binnenkomst in de Winkel van Sinkel stond er een kraampje met allemaal leuke boeken. Dan word ik gelijk gek, ren erheen en wil alles bekijken. En er was één boekje… Ik kon ‘m niet laten liggen. M zag hoe dolgelukkig ik er doorheen bladerde. ‘Zal ik hem dan maar voor je kopen?’ (IK ZEI TOCH DAT IE LIEF WAS!). Een echt crazy cat lady boekje. You love it, or you hate it. Of je er iets aan hebt? Neuh. Maar wat maakt dat uit?

IMG_8286

IMG_8288

IMG_8290

IMG_8293
GEWELDIG TOCH?! Ik moet hier zo om lachen. Want het is ook zo belachelijk herkenbaar.

IMG_8275
En yeah. Deze kon ik ook niet laten liggen. M wordt gek van mijn hoeveelheid tassen, maar kom op, deze is toch awesome?!

Nu even allemaal AWWW zeggen:

Culturele zondag

Isn’t he lovely?! <3

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *