IMG_1589kopie

De nieuwe ‘blograge’

Ja, die nieuwe rage. Die snap ik eigenlijk niet zo heel erg goed. Ploggen. Een samentrekking van bloggen en photo. Een plogpost kan over van alles gaan. Een nieuw recept, een dagje Amsterdam, of gewoon een dag uit je dagelijks leven. Zolang er maar foto’s in voorkomen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind zulke posts altijd heel erg leuk. Een kijkje in het leven van iemand anders. Maar ik snap eigenlijk niet waarom het nú ineens weer helemaal hot and happening is? Heel veel mensen doen dit toch al?! Een tijd geleden heb ik een ‘dagboekplog’ geschreven over Siem. Maar vandaag doe ik gewoon mee met de rage. Ik ben de beroerdste niet. Dus bij deze: mijn vrijdag.

IMG_1587kopie

Ja, we moeten allebei nog een beetje wakker worden. Ik vind het altijd zo lief en schattig als m’n poekies mij ’s ochtends komen wekken.

IMG_1589kopie

Eerst even ontbijten! Muesli met banaan, blauwe bosbessen, honing en magere yoghurt. Nomnomnom. De kikkererwtensalade is voor het vrijdagavondbuffet op mijn werk.

IMG_1592kopie

Het geboortekaartje dat ik maakte voor Simon is eindelijk binnen! Helaas duurde het erg lang voordat hij bij de kersverse ouders arriveerde, maar gelukkig zijn ze er erg blij mee. En de rolletjes zitten er in, vandaag gaan M en ik lekker op stap met een paar van mijn analoge spiegelreflexen.

IMG_1596kopie

And we’re off to work! Fietsie staat weer ergens op Utrecht Centraal geparkeerd. Wat een bende is het daar zeg. Ben stiekem elke avond weer blij als ‘ie er nog gewoon staat.

IMG_1598kopie

In de trein naar Rotterdam lekker lezen. Ben nu bezig met Magnus van Arjen Lubach, tot nu toe erg tof! En na een treinreis van 38 minuten hoef ik maar een paar minuten te lopen naar mijn werk.

IMG_1601kopie

Eeeerg lege pagina’s! En zien jullie mijn salade rechtsonder liggen? Met daarboven en daarnaast salades van collega’s. Altijd smullen, dat vrijdagavondbuffet.

IMG_1603kopie

Daar staan de bakjes met salades hoor. Iedereen die mee wilt doen neemt iets mee, altijd erg leuk. En rechts zie je de sportredactie. Achter die zwarte kast. En wees niet bang, de sportredactie is groter dan de twee mensen die je daar ziet.

IMG_1605kopie

De collega’s die niet meedoen met het buffet eten vaak even boven in de kantine. Dus nee, de redactie ziet er niet altijd zo verlaten uit. En KIJK! Het eerste stuk staat op de pagina!

IMG_1607kopie

Heerrrrlijke (…) automaten-cappuccino. En dat A4’tje wat je daar ziet is het ‘budget’. De chef print het uit en mailt het rond, zodat je weet welke verhalen op welke pagina komen.

IMG_1609kopie

Jaahaa, de pagina wordt voller en voller! En kijk, nu ben ik minder alleen. De collega’s zijn weer terug en druk aan het werk.

IMG_1611kopie

Lieve collega Zohra had gisteren de voorpagina. Ik vind ‘m mooi geworden, wat jullie? En zien jullie die pagina’s hangen daar rechts achterin? Dat is de muur. Om de zoveel tijd moet je een printje maken van je pagina en deze ophangen. Zo weten de chefs en je andere collega’s hoe we er voor staan en waar nog gaten zijn.

IMG_1613kopie

Hoog beraad. Deadline komt dichterbij. En als we dan toch echt gezakt zijn wordt de krant nog besproken bij de muur.

IMG_1615kopie

En dan mag ik weer richting huis! Weltrusten.

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *