IMG_1450

Een stukje Ardennen in Utrecht.

Het weekend betekent bij ons vaak wandelen. We wonen in de buurt van Amelisweerd, Rhijnauwen en nog meer mooie natuurgebieden. Maar daar gaan we áltijd heen. Ja, het blijven prachtige locaties, maar we hadden zin in iets anders. En hoe we erop kwamen weet ik nog steeds niet, maar voor we het wisten zaten we op de fiets naar de Uithof. Om wat specifieker te zijn: naar de Botanische Tuinen.

IMG_1499

Ja. De Botanische Tuinen. Ik had geen idee wat ik ervan moest verwachten. Dacht altijd dat het een klein stukje groen was op de Uithof met allerlei rare plantjes, bloempjes en ander groen. What was I thinking? O o o, de tuinen hebben me ingepakt. Verrast. De Rotstuin is prachtig aangelegd op een oud fort. In de Thematuin staan allerlei verschillende bloemetjes en plantjes met geweldige ‘functies’ (beetje raar woord, maar hoe noem je dat dan?). Planten die gebruikt worden in medicatie tegen kanker, tegen psoriaris, tegen reuma en ga zo maar. Het geheel deed me aan het buitenland denken. Het gaf me hetzelfde gevoel als de rotsachtige omgeving van de Ardennen.

IMG_1471

IMG_1484

IMG_1533

IMG_1505

IMG_1509

IMG_1512

IMG_1463

IMG_1517

IMG_1540

IMG_1547

IMG_1559

IMG_1566

IMG_1575

Wat is de natuur toch een rijk iets en wat moeten we daar zuinig op zijn met zijn allen. Bij de winkel heb ik een stokroos meegenomen. Als herinnering aan dit stukje ‘Ardennen’ in Utrecht.

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *