IMG_8053x

Keuzestress.

Iedereen kent het wel. Dat je keuzes moet maken. Maar dat je zóveel opties hebt. Te veel. En dat de knoop doorhakken er daardoor ook niet bepaald makkelijker van wordt. Aargh.


Dit kun je projecteren op veel dingen, maar bij mij gaat het nu over een schoolopdracht. De opdracht: maak een portretfoto, geïnspireerd door een zelf gekozen fotograaf. Dat eerste vind ik al moeilijk. Welke fotograaf? Diane Arbus vind ik geweldig, maar juist daarom vind ik het ook erg moeilijk om een foto te maken die geïnspireerd is op haar werk. Of Jeanloup Sieff? Een heel ander voorbeeld, maar hij heeft ook prachtige dingen gemaakt. En dan heb je natuurlijk ook nog de Anton Corbijnen van deze wereld. Of Arnold Newman. Erwin Olaf. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is dus al keuze nummer 1. En dan maak je foto’s. Moet je daar óók een keuze uit maken. Keuze nummer 2.

Uiteindelijk heb ik twintig foto’s laten printen. Het zou natuurlijk makkelijker (en goedkoper, want ik laat ze allemaal printen op 20×30… DUUR) zijn als ik mijn keuze van te voren zou maken, maar ik kan het echt niet. Ik móet ze eerst op print zien. Maar dan weet ik het NOG NIET.

Ach. Ik deel ze maar gewoon even met jullie. Ik vertel later wel welke ik uiteindelijk gekozen heb.

En tsja. Vriendje was weer het slachtoffer. Die moest zijn labjas aan, zijn gitaar vasthouden, allerlei uitdrukken en poses aannemen, terwijl ik steeds maar weer mijn camera op ‘m richt. Arme jongen.

Martijn

Martijn.
Dit zou Diane Arbus-achtig moeten zijn. Ikweethetniethoor.

Martijn.

Martijn.

Martijn.
Hier stoor ik me nogal aan die prullenbak.

Martijn.

Dus. Vanavond moet ik hem inleveren, maar ik blijf maar twijfelen.

8 Comments