IMG_0692

Marieke, maar dan anders.

Ja, Marieke. Maar dan anders. Huh, hoezo dan? Nouja, zo anders is het eigenlijk niet. Het is mijn naam, typografisch weergegeven. Met wat? Dat mocht je zelf weten. Enige wat níet mocht is zelf een lettertype creëren door het te tekenen (dat was namelijk al een ander deel van de opdracht).

Bij het horen en lezen van de opdracht was er één ding waar ik gelijk aan moest denken: linoleum! Ik hou van drukwerk. Van hoogdruk. Van linoleum. Ideaal voor leuke stempels, maar in onze shop verkopen we ook portretten gemaakt met linoleum. Dus ja, ik vond dat erg goed bij mij passen. Maar nu nog even de materialen bij elkaar zoeken. Mijn naam bestaat toch echt uit 7 letters.

Vraag 1: wat heb je allemaal nodig bij linoleum?

  • Verf
  • Gutsen
  • Linoleum (…)
  • Potlood (ontwerpjes moeten toch echt getekend worden)
  • Geodriehoek (kom maar op met die strakke lijnen)
  • Papier
  • Roller
  • Krant (want tja, ik kan nogal knoeien)

IMG_0695

Vraag 2: hoe zet je deze dingen om in letters?

M kwam met het briljante idee om de geodriehoek als een K te gebruiken (DANK LIEF!). De R is gemaakt met restjes linoleum die ik overhield nadat ik de E gegutst had. Voor de M heb ik schaamteloos een pot verf leeg geknepen. De A is uit een stuk papier geknipt. De E heb ik twee keer nodig, dus het leek me wel handig om dat te combineren. Maar twee keer hetzelfde vond ik saai. Dus dat heb ik zo opgelost! De één het linoleum, de ander de afdruk. En de I is wel duidelijk toch?

IMG_0735-2KLEIN

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *