IMG_1129

Part I – Wij waren een weekendje naar onze zuiderburen.

Naar Brussel om precies te zijn. Vorige maand waren we vier jaar samen en we vonden dat een goede reden om een weekendje weg te gaan. Andalusië staat bij ons hoog op het verlanglijstje, maar dat was in onze ogen weer net iets te ver weg voor een weekendje. Of nouja, je kunt het ook anders zeggen: wij willen daar zoveel bekijken, dat kun je nooit in een weekend proppen. En zoals een wijze collega van mij altijd zegt: Marieke, Córdoba/Sevilla/Málaga/Boedapest/Praag (en zo kan ik nog wel even doorgaan met steden opnoemen) lopen écht niet weg hoor.

Maar waar gaan we dan heen? In juni staat er al een tripje naar Parijs in de agenda. En toen kwam op Travelbird een actie langs: weekendje Brussel voor een mooi prijsje. Prima! Geboekt en gaan met die banaan.

IMG_1058

Lieve Marlou had me een minigidsje Brussel gestuurd met allemaal geweldige tips. Heel erg bedankt! <3 Helaas hebben we lang niet alles kunnen bezoeken, maar ik bewaar 'm zeker voor later.

Ik heb wel een paar hoogtepuntjes die ik met jullie wil delen. En ook wat dieptepuntjes (oké, dat is een groot woord. Maar sommige dingen vallen een beetje tegen). Vandaag deel 1!

IMG_1048

De wandeling naar ons hotel bracht ons door het Warandepark. Niet echt een heel bijzonder mooi park en er waren heel rare beelden (?). Ik had ze graag aan jullie laten zien, maar ik denk dat ik zo omver geblazen was door de raarheid van de beelden dat ik er geen foto van heb gemaakt (…). Dus dat moeten jullie maar even van me aannemen.

IMG_1075

IMG_1080

IMG_1090

Nadat we onze koffers gedropt hadden in het hotel liepen we richting het Europees Parlement. Het parlement zelf mochten we niet bezoeken, maar we zijn wel naar het Parlementarium geweest. Veel gelezen over de geschiedenis van de EU, best interessant. Al zaten er soms ook wel een beetje bijzondere dingen tussen. Een voorbeeld van een fragment dat we hoorden via onze audiotour: ‘Ruzie maken kun je doen door te slaan. Maar het is veel verstandiger om gewoon te praten met je vriendjes en vriendinnetjes’. En dat wordt dan tegen volwassen mensen gezegd.

IMG_1107

We mochten het hotel in! Even snel kijken wat Asscher te zeggen had over die rare geblondeerde man.

IMG_1111

IMG_1117

IMG_1121

IMG_1127

Een bezoekje aan Brussel is natuurlijk niet compleet zonder de Grote Markt te bezoeken. Ja, heel toeristisch, maar daar zal dan ook wel een reden voor zijn hè? Ik vond het mooi. ’s Avonds zijn we ook nog even terug geweest toen het al donker was en dat was helemaal mooi.

IMG_1137

IMG_1138

IMG_1142

IMG_1143

IMG_1147

’s Avonds gingen we eten bij Arcadi. Een tip van mijn Mad in Belgium vrienden op Instagram. En een heel goede tip! Leuk zaakje, lekker eten. Heel erg fijn. Ik had een entrecote, M had de huisgemaakte lasagna. Nee, niet echt typisch Belgisch eten nee. Maar wel heel erg lekker.

Oké, dat was dag 1! Rest komt aankomende week.

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *