IMG_1201

Part II – Brussel

Als je een part I maakt, moet je natúúrlijk ook een part II maken. En nee, die was ik zeker niet vergeten! Dus bij deze neem ik jullie weer mee naar de hoofdstad van onze zuiderburen. Leuke bijkomstigheid vind ik altijd dat het voelt alsof je net terug bent van vakantie als je erover schrijft of de foto’s terugkijkt. Dus stiekem ben ik blij dat part II even geduurd heeft hihi.

Waar waren we de vorige keer gebleven?
Bij onze eerste dag, die gevuld was met rare beelden, lekker eten en een bezoekje aan de Grote Markt. Goed, verder bij dag 2 dus.

IMG_1157

IMG_1168

IMG_1170

IMG_1179

IMG_1182

IMG_1185

IMG_1187

IMG_1188

IMG_1190

IMG_1191

IMG_1194

IMG_1196

Na een heerlijk ontbijt in ons fijne hotel liepen we naar het Muziekinstrumentenmuseum. En het was tof! Instrumenten uit alle windstreken, alle tijden, in alle soorten en maten. Echt heel erg leuk. Er was ook nog een aparte expositie over meneer Adolphe Sax. (En nu mogen jullie raden welk muziekinstrument hij uitgevonden heeft!)

IMG_1206

IMG_1213

IMG_1218

IMG_1220

IMG_1224

We wandelden wat door de stad, zagen mooie muren en verliefde stelletjes en kwamen uiteindelijk uit bij…

IMG_1225

IMG_1227

IMG_1230

Plaizier! Marlou had al gezegd dat ik hier écht heen moest en ohhh, she was so right <3. Wát een toffe winkel! Schattige kaarten, leuke boekjes, grappige foto's. Fantastisch. We hebben onder andere dit boek daar gekocht. Supertof toch?! Ik ben trouwens in Nederland ook al een paar keer kaartjes tegengekomen van Plaizier! I like.

IMG_1234

IMG_1240

Ja jongens, je kunt natuurlijk niet naar Brussel gaan en Manneken Pis niet zien!

IMG_1247

IMG_1249

’s Avonds aten we lekkere Vlaamse frietjes, dronken we kriek (of nouja, ik dronk kriek, M dronk gewoon stoere-mannen-bier) en sliepen we allebei heerlijk in ons hotelbedje.

IMG_1260

IMG_1263

Zondag begon de dag met een rommelmarkt in de Zavel. Zaten toffe dingen tussen, maar toch kwam ik met lege handen thuis. En M zei nog: KIJK NIET NAAR LINKS. Dus dat deed ik natuurlijk wel, maar ik zag helemaal niets. Ik naar rechts kijken, lagen daar al deze mooie camera’s <3. Maar ik vind mezelf heel braaf, ik heb ze allemaal laten liggen. IMG_1283

IMG_1290

Aan het begin van de middag vertrokken we met de metro nog naar het Atomium. Tja, die moet je denk ik een keer gezien hebben? Vond het eerlijk gezegd maar een raar ding…

IMG_1282

Zo! En dat was onze stedentrip naar Brussel. Ondanks de regen (en dat viel eigenlijk ook heel erg mee) was het leuk. Het is niet een stad waar ik per se nog een keer heen zou willen, Brussel heeft me niet zo gepakt als Edinburgh dat gedaan heeft. Maar ik vind het wel tof dat we het een keer gezien hebben. Op naar Parijs in juni!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *