Ziekenboeg

We zitten met een ziekenboeg hier. Tijdens onze vakantie in Schotland verbleven Pim & Siem in het pension. Dit pension zit bij het asiel in. We waren hier bekend, want ik ben een keer in het asiel geweest om voor een kat te kijken. Ik vond ’t een schone, mooie plek, dus we besloten Pim & Siem hier onder te brengen. Bij het wegbrengen vond Pim het maar eng met al die nieuwe katten, maar Siem was gelijk op z’n gemak.

De dinsdag na onze terugkomst haalden we ze weer op. Niks aan de hand, ze waren beiden helemaal blij om weer terug in hun oude vertrouwde omgeving te zijn.

Maar toen begon het. Siem begon te niezen. Z’n ogen werden waterig. ‘Hoe kan dit? Hij is gevaccineerd!’. Na wat googlen bleek dat katten, ondanks een vaccinatie, alsnog de niesziekte kunnen krijgen. De symptomen zijn dan vaak minder heftig, maar ze zijn alsnog ziek. Dus ja hoor, Siem heeft een paar dagen diep ongelukkig in het hoekje van de kamer gelegen en keek ons aan met een blik die aanzette tot het krijgen van medelijden. Maar gelukkig ging het al snel de goede kant op.

Tja. Toen werd Pim natuurlijk ook ziek. En zoals altijd gaat bij Siem alles makkelijk en prima, maar is Pim weer een bijzondere klant. Z’n ogen werden steeds roder en gingen steeds meer dicht zitten. Gisteren kwam er ook allemaal viezigheid uit en besloten we toch maar naar de dierenarts te gaan. Bleek ’t arme beest 40 graden koorts te hebben. Dus zijn we naar huis gestuurd met oogzalf en antibioticapillen. Nu krijgen we elke dag operatie ‘Ogen Druppelen en Pil Naar Binnen Krijgen’. Vandaag is het gelukt.

Nu de aankomende 13 dagen nog.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *